TJEK.NET

Abonnement uden data?

Skoler kan nu vælge at deres Tjek-abonnementer skal være "uden data" - altså at vi (JH Software) ikke skal behandle og opbevare person-data for skolens brugere (navne, hold-tilknytning, elevers test-besvarelser, mv.) på vores server.

Under et "uden data" abonnement, behandles person-data (inkl. test-resultater og -besvarelser) udelukkende i lærerens/elevernes browsere på deres egen computer/enhed og kommer ikke i nærheden af os eller vores server.

Fordele

 • IKKE behov for en databehandleraftale
  ...og det administration det medfører.
 • Beskyttelse af brugernes person-data
  Vi behandler/opbevarer ganske enkelt ingen person-data på brugerne, så der er ikke noget data der kan lækkes eller på anden måde misbruges. (Under et "med data" abonnement, beskytter vi selvfølgelig person-data rigtig godt).
 • Stadig adgang til samtlige test- og trænings-opgavesæt
 • Lærere slipper stadig for rettearbejde
  Både test- og trænings-opgaver er selvrettende.
  For test-opgaver kan elever sende besvarelsen til læreren via e-mail eller anden ekstern kanal, og læreren kan så se hver enkelt besvarelse og automatisk få udregnet resultat (% rigtige).
 • Ingen bruger-administration
  Ingen administration af elever, lærere og hold, og intet behov for sykronisering med UNI-Login af elevers hold/klasse tilknytninger.
  Alle lærere og elever tilknyttet skolens institutionsnr. i UNI-Login (op til abonnementstørrelsen) har adgang.

Begrænsninger

 • Ingen opsummerede test-statistikker
  Elevers test-resultater gemmes ikke på Tjek-webstedet, og der er derfor ingen opsummerede test-statistikker.
 • Elever skal sende test-besvarelser til læreren via anden kanal - f.eks. e-mail, chat, Aula, etc.
  Elevers test-besvarelser gemmes ikke på Tjek-webstedet.
  Efter afslutning af en test får eleven mulighed for at "dele" besvarelsen (i form af et link som indeholder en kodet udgave af besvarelsen) med læreren. "Dele"-mulighederne afhænger af enheden og de apps/programmer der er installeret.
  Når læreren modtager dette, kan han/hun klikke på / åbne linket for at se elevens besvarelse samt resultatet (% rigtige).
 • Elever får ikke selv vist resultatet (% rigtige) efter afslutning af en test
  Dette er for at forhindre at en elev tager testen igen og igen (hvilket vi ikke kan forhindre uden at registrere persondata) indtil han/hun er tilfreds med resultatet, og så først da sender besvarelsen til læreren.
 • Elever kan ikke se en liste med åbne test-opgavesæt på Tjek-webstedet.
  Lærere skal i stedet informere elever om åbne test-opgavesæt ved at sende dem et link via andre kanaler - f.eks. e-mail, chat, Aula, etc.
 • Elever kan ikke se en liste med egne test-resultater
  Elevers test-resultater gemmes ikke på Tjek-webstedet.
 • Lærere kan ikke sende beskeder til elever på vores websted
  Men det er stadig muligt at markere et eller flere opgavesæt, og så sende et link til en liste med disse til eleverne via e-mail eller andre eksterne kanaler.
 • Adgang kan ikke begrænses efter hold/klasse eller login
  Alle lærere og elever tilknyttet skolens institutionsnr. i UNI-Login (op til abonnementstørrelsen) har adgang.
 • Det registreres ikke når elever logger ind
  Lærere kan derfor ikke se en liste med dette.
 • Det registreres ikke hvilke trænings-opgavesæt elever besvarer
  Lærere kan derfor ikke se en liste med dette.
 • Kræver brug af UNI-Login
  Under et "uden data" abonnement, har vi ikke selv en bruger-database for skolen. I stedet "spørger" vi UNI-Login hvilken skole en bruger tilhører samt vedkommendes rolle (lærer eller elev) - ved hvert login.
  Vi henter ikke andre data fra UNI-Login under et "uden data" abonnement.

Test-afvikling

Under et "uden data" abonnement skal lærere, på samme måde som "med data", åbne et eller flere test-opgavesæt i et tidsrum hvor eleverne kan besvare dem.

Men i stedet for at eleverne logger ind og ser en liste med alle åbne test-opgaver på Tjek-webstedet, skal de have et link for hver "åbning" tilsendt af læreren. Læreren får dette link i forbindelse med at han/hun åbner for test-opgavesættene.

Efter en elev har besvaret en test, får han/hun mulighed for at "dele" besvarelsen (i form af et link som indeholder en kodet udgave af besvarelsen) med læreren. "Dele"-mulighederne afhænger af enheden og de apps/programmer der er installeret, men typisk vil man nok bruge e-mail, chat, Aula, etc.

Når læreren modtager dette, kan han/hun klikke på / åbne linket for at se elevens besvarelse samt resultatet (% rigtige).

Eleven får ikke selv vist resultatet (% rigtige) efter afslutning af en test. Hvis eleven skal vide hvordan det gik, skal læreren derfor informere eleven om det - igen via en anden kanal.

Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2020
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2020 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.