TJEK.NET

Abonnement uden data?

Skoler kan nu vælge at deres Tjek-abonnementer skal være "uden data" - altså at vi (JH Software) ikke skal behandle og opbevare person-data for skolens brugere (navne, hold-tilknytning, elevers test-besvarelser, mv.) på vores server.

Under et "uden data" abonnement, behandles person-data (inkl. test-resultater og -besvarelser) udelukkende i lærerens/elevernes browsere på deres egen computer/enhed og kommer ikke i nærheden af os eller vores server.

Fordele

 • IKKE behov for en databehandleraftale
  ...og det administration det medfører.
 • Beskyttelse af brugernes person-data
  Vi behandler/opbevarer ganske enkelt ingen person-data på brugerne, så der er ikke noget data der kan lækkes eller på anden måde misbruges. (Under et "med data" abonnement, beskytter vi selvfølgelig person-data rigtig godt).
 • Stadig adgang til samtlige test- og trænings-opgavesæt
 • Lærere slipper stadig for rettearbejde
  Både test- og trænings-opgaver er selvrettende.
  For test-opgaver kan elever sende besvarelsen til læreren via e-mail eller anden ekstern kanal, og læreren kan så se hver enkelt besvarelse og automatisk få udregnet resultat (% rigtige).
 • Ingen bruger-administration
  Man kan vælge at alle lærere og elever tilknyttet skolens institutionsnr. i UNI-Login (op til abonnementstørrelsen) automatisk får adgang, eller (fra August 2020) man kan bruge "invitations-links" så kun dem man sender disse links til får adgang.

Begrænsninger

Bemærk: Vi arbejder løbende på at fjerne/minimere nedenstående begrænsninger. De punkter som er overstreget i listen herunder, er tidligere begrænsninger som nu er fjernet eller der er lavet en alternativ løsning for.

 • Test-statistikker genereres ikke automatsik
  Elevers test-resultater gemmes ikke på Tjek-webstedet, og derfor kan test-statistikker ikke genereres automatisk.
  Lærere kan i stedet lave egne statistikker ved f.eks. at gemme elevernes resultater i Excel.
 • Elever skal sende test-besvarelser til læreren - f.eks. via e-mail, chat, Aula, etc.
  Fordi elevers test-besvarelser ikke gemmes på Tjek-webstedet, får eleven, efter afslutning af en test, mulighed for at "dele" besvarelsen (i form af et link som indeholder en kodet udgave af besvarelsen) med læreren. "Dele"-mulighederne afhænger af enheden og de apps/programmer der er installeret.
  Når læreren modtager dette, kan han/hun klikke på / åbne linket for at se elevens besvarelse samt resultatet (% rigtige).
 • Elever får ikke vist resultatet (% rigtige) efter afslutning af en test
  Dette er for at forhindre at en elev tager testen igen og igen (hvilket vi ikke kan forhindre uden at registrere persondata) indtil han/hun er tilfreds med resultatet, og så først da sender besvarelsen til læreren.
  NB: Dette gælder kun test-opgavesæt. Elever får statdig vist resultatet (% rigtige) efter afslutning af trænings-opgavesæt.
 • Lærere skal informere elever om test-opgavesæt de skal besvare ved at sende dem et link
  Fordi vi ikke har data om eleverne, herunder hvilket hold hver elev tilhører, så kan vi ikke vise eleverne en liste med test-opgavesæt der er åbne for deres hold (som under "med data"). Men med et "test-åbnings-link" kan læreren stadig begrænse åbningen til de elever som han/hun sender linket til (typsik et hold).
  NB: Dette gælder kun test-opgavesæt. Elever har statdig adgang til den fulde liste med trænings-opgavesæt.
 • Lærere skal sende beskeder til elever via en anden kanal - f.eks. e-mail, chat, Aula, etc.
  Det er stadig nemt at markere et eller flere trænings-opgavesæt, og så sende et link til en liste med disse til eleverne via f.eks. e-mail, chat, Aula, etc. F.eks. når der skal gives lektier for.
  Beskeden kan bare ikke sendes direkte på vores websted (som under "med data"), da elever ikke har en "indbakke" på Tjek.net webstedet.
 • Elever kan ikke se en liste med egne test-resultater
  Elevers test-resultater gemmes ikke på Tjek-webstedet. Derfor er disse data ikke tilgængelige.
  Lærere har dog mulighed for at dele dette med eleverne via andre kanaler (e-mail, chat, Aula, etc.).
 • Lærere kan ikke se hvornår hver elev har logget ind
  Det registreres ikke når elever logger ind. Derfor er disse data ikke tilgængelige.
 • Lærere kan ikke se hvilke trænings-opgavesæt hver elev har besvaret
  Det registreres ikke hvilke opgavesæt elever besvarer. Derfor er disse data ikke tilgængelige.
 • Adgang kan ikke begrænses efter hold/klasse eller login
  Alle lærere og elever tilknyttet skolens institutionsnr. i UNI-Login (op til abonnementstørrelsen) har adgang.

  Fra August 2020 kan man vælge at oprette lærere og elever via "invitations-links". Kun de som får sådan et link kan oprette sig.
 • Kræver brug af UNI-Login
  Fra August 2020 er det også muligt at bruge Google-, Microsoft- og Facebook-konto til log ind. Når man logger ind med en af disse tjenester registreres det med et "tjeneste specifikt" ID, hvilket betyder at personen ikke kan identificeres med dette ID i andre sammenhænge. Dette giver faktisk en bedre beskyttelse af ens identitet (og dermed privatliv og persondata) end hvad man pt. får med Uni-Login.

Test-afvikling

Under et "uden data" abonnement skal lærere, på samme måde som "med data", åbne et eller flere test-opgavesæt i et tidsrum hvor eleverne kan besvare dem.

Men i stedet for at eleverne logger ind og ser en liste med alle åbne test-opgaver på Tjek-webstedet, skal de have et link for hver "åbning" tilsendt af læreren. Læreren får dette link i forbindelse med at han/hun åbner for test-opgavesættene.

Efter en elev har besvaret en test, får han/hun mulighed for at "dele" besvarelsen (i form af et link som indeholder en kodet udgave af besvarelsen) med læreren. "Dele"-mulighederne afhænger af enheden og de apps/programmer der er installeret, men typisk vil man nok bruge e-mail, chat, Aula, etc.

Når læreren modtager dette, kan han/hun klikke på / åbne linket for at se elevens besvarelse samt resultatet (% rigtige).

Eleven får ikke selv vist resultatet (% rigtige) efter afslutning af en test. Hvis eleven skal vide hvordan det gik, skal læreren derfor informere eleven om det - igen via en anden kanal.

Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2020
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2020 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.